20 321 0582 nskszilvia@gmail.com

Magamról

Ma már egyértelműen meseterapeutának és drámapedagógusnak vallom magam. 15 évig dolgoztam közgazdászként, majd néhány évig együtt volt jelen a humán és a reál tevékenység az életemben, de rájöttem, hogy ha valamit teljes szívvel szeretne végezni az ember, akkor teljes időben kell csinálnia. Így ma már „csak” tanítok. Ezt azonban mindenféle formában. Akik ismernek engem, azok tudják, hogy nálam nincsenek fél megoldások. Ha kinyitok egy csatornát, egy csoport vagy egy gyermek felé, akkor felelős leszek érte.

Igaz ez a szülő-gyermek-tanulás hármasára is.  Fontos, hogy ebben az összeállításban a szülő a gyermek mellett álljon, és együtt nézzenek rá a tanulásra vagy bármilyen problémára. A szüló ne a tanulnivalóval vagy a problémával szövetkezzen, hanem a gyermekkel. Én is így teszek, és ezt fűszerezem élménypedagógiával. Szerintem e kettő miatt szeretnek hozzám járni a gyerekek, mert tanulás közben játszanak, és ha játszanak akkor tanulnak is. Így a felvételi felkészítő foglalkozásokon játszunk és a drámás, meseterápiás foglalkozásokon tanulunk.

Hiszek abban, hogy csak az marad meg bennünk, amit átélünk, amiről történeteink vannak. Az emberi agy elsősorban a mítosz nyelvén ért. A történet ugyan fiktív a mesében és a drámában is, de a megélt tapasztalat valós. Egy életre beleivódik a kapott tudás, érzés, vagy a megélt döntési helyzetben a saját és a többiek reakciója.

Az ember egy összetett személyiség, és minden érzékszervével kapcsolódik a világhoz. Ha valamit szeretnék tanárként megmutatni a számukra vagy elgondolkodtatni őket valamiről, akkor ehhez több nyelvet kell használnom.

Magamban sem tudom elkülöníteni, hogy a coach, a drámapedagógus, a meseterapeuta, vagy az elemző közgazdász énem szól, amikor egy problémát megoldok, legyen szó egy drámás döntési helyzetről, egy mesével előhívható személyiségfejlődésről, egy párkapcsolati konfliktus megoldásáról, vagy egy felvételire való felkészítésről, de akár a saját életemről.

Az biztos, hogy ezek mindegyikéről nagyon sokat tanultam és – többféle formában – már évek óta tanítom. Most gondoltam úgy, hogy ennek a 10 évnek az integrált tapasztalatát felajánlom számotokra egy szervezettebb formában is!

Végzettségeim:

Diplomák:

2018 – Pannon Egyetem –drámapedagógus képzés (MA)

2013 – Pécsi Tudományegyetem – művelődésszervező, felnőttoktató (MA)

2007 – Budapesti Műszaki Egyetem – gazdasági és társadalomtud. kar MBA képzés  (MA)

2007 – Rochester Institute of Technology /MBA Program

1992 – Pénzügyi és Számviteli Főiskola – szervező szak 

Szaktanfolyamok:

2021 – Mesemorphoses meseterapeuta – Boldizsár Ildikó vezetésével

            / Egyéni fejlesztés mesékkel, Alkotó fejlesztő meseterápia, Klasszikus és kortárs mesék alkalmazása az alkotó-fejlesztő meseterápiában

            – Önismereti és segítő technikák alkalmazása a mesékkel /

2020 – Ifjúsági coach továbbképzés – Dr. Gulácsi Bernadett kurzusa

2017- Párkapcsolati coach, házassági tanácsadó szaktanfolyam – Dr. Mészáros Ádám vezetésével

2013 – Tánc és mozgásművészeti szaktanfolyam /60 órás akkreditált pedagógusképzés/ – Uray Péter vezetésével

2012 – Drámapedagógiai tanfolyam 120 órás képzés Kaposi László vezetésével

Küldj nekem üzenetet vagy hívj fel!

Telefonszámom

20 321 0582

Email címem

nskszilvia@gmail.com

A foglalkozások helyszíne Diósd.